Použité suroviny receptu Křehké jehněčí se zeleninou, houbami a smetanou:
800 g jehněčího masa /krk, žebro/
| nové koření
| sůl a celý pepř
| 100 g kořenové zeleniny
| 2 lžíce másla
| 1 menší cibule
| 2 lžíce hl. mouky
| 120 g lesních hub
| 200 ml sladké smetany
Postup přípravy receptu Křehké jehněčí se zeleninou, houbami a smetanou:
Jehněčí maso nasekáme na větší kostky. Vložíme je do osolené vody s kořením a zvolna asi 15 minut povaříme. Poté přidáme zeleninu a společně uvaříme doměkka. Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme mouku a připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme jehněčím vývarem. Omáčku dobře povaříme. Změklé maso vložíme do kastrolu, přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a houby. Přelijeme scezenou omáčku a smetanu, krátce povaříme.
Fotky receptu Křehké jehněčí se zeleninou, houbami a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!