Nejdříve si přípravíme vinný rosol:
Želatinu necháme nabobtnat v ledové vodě, slijeme a rozpustíme v mikrovlnné troubě nebo vodní lázni. Suché bílé víno se silným drůbežím vývarem zahřejeme a do něj vmícháme rozpuštěnou želatinu. Vše dochutíme solí, pepřem a cukrem, nalijeme na plech vyložený potravinářskou fólií a dáme do chladu. A než rosol ztuhne, připravíme si medovou zálivku, která předkrm skvěle doplní.
Med, panenský olivový olej, vinný ocet, trochu soli a pepře rozmixujeme nebo rozšleháme metličkou v homogenní zálivku, kterou dáme do ledničky vychladit.
Dva díly vychlazené domácí paštiky rozšleháme s dílem povoleného másla a touto směsí pomocí cukrářského sáčku naplníme košíčky. Ty jsme pekli v silvestrovském díle a recept na ně najdete na webových stránkách našeho pořadu u dílu Silvestrovské překvapení.
Naplněné košíčky ozdobíme například lístkem polníčku a plátky ředkviček a na talíři je doplníme kousky okurek a vinného rosolu, který zlehka přelijeme medovou zálivkou.
Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:
Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!