Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 27.11. 2024
Dnes má svátek Xenie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží

fotka Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží:

1 kuře  | na marinádu: 100 g medu  | 3 lžíce sojové omáčky  | 50 ml oleje  | 5 stroužků česneku  | 1 lžíce mleté papriky  | 1 lžička kari  |  mletá skořice, sůl  | na podlití: 0,5 l kuřecího vývaru  |  0,5 l bílého suchého vína

Postup přípravy receptu Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží:

Základem je marináda z medu, sojové omáčky a oleje, kterou dochutíme česnekem, sladkou mletou paprikou, kari, skořicí a trochou soli.
Kuře vykostíme, potřeme marinádou a stočíme do válečku, který převážeme provázkem. Vložíme do pekáče, přelijeme zbytkem marinády a uložíme do chladu alespoň na 2 hodiny, nejlépe však do druhého dne. Poté maso dosolíme, podlijeme kuřecím vývarem a bílým vínem a pečeme přiklopené při 160 stupních asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení podléváme vývarem a vínem, a až maso změkne, odklopíme ho, dopečeme dozlatova a podáváme přelité výpekem, který jsme svařili do „medové konzistence“.
Ideální přílohou pak bude medová rýže, kterou přípravíme podle následujícího návodu:
Na přepuštěném másle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibulku, přidáme rozinky naložené v rumu, med a chvíli povaříme. Pak přisypeme nové koření, celou skořici, mleté chilli a trochu soli. Krátce orestujeme, zalijeme drůbežím vývarem, bílým vínem a mlékem a přivedeme k varu. Mezitím vypereme rýži: nejprve ve studené vodě, abychom vyplavili škrob, a na závěr ve vodě horké. Nasypeme ji do hrnce a pokud není rýže ponořená, přilijeme další vývar nebo víno. Vaříme tak dlouho, až rýže vystoupí nad tekutinu, pak hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Troubu ihned vypneme a rýži v ní necháme „dojít“ asi 30 minut, ale klidně i déle! Nespálí se ani nerozvaří a zůstane teplá.

Rady:
Na podlití použijte kvalitní aromatičtější víno.
Máte-li rádi pikantnější chuť, můžete do marinády přidat i pálivou papriku.
Maso nasolte až před pečením, protože sůl vytahuje vodu.



Čtěte také článek o Kuchařské pohotovosti:

Kuchařská pohotovost zachrání vaše oslavy!




Fotky receptu Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží:

Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na medu s medovou rýží
Fotky vložil: Mangovka 
Hodnocení receptu Kuchařská pohotovost - Kuře pečené na
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !