1 ks kuře
| 500 ml mléko
| sůl, muškátový oříšek
| 150 g uzená slanina
| 1 ks feferónka
| sůl, pepř podle chuti
| muškátový oříšek
| libeček
| hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu Kuřátko z Francie:
Kuře rozporcujeme na 4 porce, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Osolíme, posypeme nastrouhaným muškátovým oříškem a zakryté fólií necháme odležet minimálně 12 hodit. Potom jednotlivé porce necháme okapat a obalíme je v mouce.
Slaninu pokrájenou na kostičky vysmažíme dokřupava a do vypečeného tuku ze slaniny vložíme porce kuřete a smažíme z obou stran doměkka. Po osmažení kuře vyjmeme a z vypečené šťávy připravíme omáčku. Přidáme mouku a zalijeme trochou mléka z kuřat. Přidáme nasekanou feferónku, mletý pepř a podle chuti nastrouhaný muškátový oříšek. Povaříme asi 10 minut.
V závěru přidáme trošku libečku. Porce kuřete rozdělíme na talíře a přelijeme omáčkou.
Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
Fotky receptu Kuřátko z Francie:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!