Postup přípravy receptu Kuře á la bažant:
Omyté kuře prošpikujeme polovinou dávky slaniny, osolíme a v zapékací misce nebo v pekáčku na oleji opečeme po všech stranách. Poté kuře vyjmeme a ve výpeku rozškvaříme zbylou nakrájenou slaninu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, koření a smažíme asi 5 minut. Pak podlijeme vývarem z masoxu, vložíme zpět kuře a přikryté dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. Před dokončením pekáč odkryjeme, kuře potřeme máslem a necháme dozlatova osmahnout. Hotové kuře vyjmeme, šťávu slijeme do kastrolku, podle potřeby přidáme vodu a zahustíme moukou rozmíchanou v trošce studené vody. Šťávu povaříme a přidáme zbytek másla.
Kuře á la bažant rozporcujeme a na talíři přelijeme šťávou. Kuře á la bažant podáváme s rýží.