1 ks chlazené či mražené kuře
| 1/2 litru coly
| 1/4 litru rybí omačky
| 1/2 litru vody
| pálivé chilli papričky dle chuti
| 2 ks hvězdičky badyánu
Postup přípravy receptu Kuře na cole:
Kuře pečlivě omyjeme a nakrájíme na jednotlivé díly. V hrnci si mezitím smícháme colu, rybí omáčku a vodu. Do této směsi přidáme naporcované kuře. Přihodíme chilli papričky s hvězdičkovým kořením a přivedeme k varu. Snížíme plamen na minimum a pod poklicí dusíme na nejnižším stupni nejlépe celou noc, ale minimálně 5 hodin. Šťáva se vyvaří a vznikne výborná sladko-pálivá omáčka. Jako přílohu ke kuřeti podáváme rýži, těstoviny, brambory či hranolky.
Fotky receptu Kuře na cole:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!