Použité suroviny receptu Kuře se sýrovou nádivkou:
1 ks kuře
| 200 g anglická slanina - plátky
| 200 g sýr ementál - plátky
| 2 ks česnek - stroužky
| 3 lžíce máslo
| sůl, pepř
| 4 ks jablka
| 100 g oloupané mandle
| voda na podlití
| nit
Postup přípravy receptu Kuře se sýrovou nádivkou:
Omyté kuře uvnitř potřeme pastou připravenou z jedné lžíce másla, utřeného česneku a půl lžičky soli. Plátky sýra podélně překrojíme a postupně zavineme do plátků slaniny. Těmito závitky vyplníme vnitřek kuřete, stehna pevně stiskneme k sobě a pevně ovážeme nití.
Povrch kuřete osolíme, opepříme a na dvou lžících másla dáme péct do rozehřáté trouby při teplotě 200 °C. Během pečení mírně podléváme a vypečenou sťávou poléváme kuře.
Jablka oloupeme a opatrně vykrojíme jádřince. Dutiny v jablkách vyplníme hrubě nasekanými mandlemi a takto připravená jablka naskládáme kolem kuřete, když je téměř měkké a společně s jablky kuře dopečeme.
Každou porci tvoří čtvrtka kuřete, jedno jablko s mandlemi a několik sýrových závitků.
Kuře se sýrovou nádivkou podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem, nebo kompotem.
Fotky receptu Kuře se sýrovou nádivkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!