Vložil: | Maartinka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 64 |
|
|
Použité suroviny receptu Kuskus s jehněčím masem:
500 g kuskusu
| 2 l horkého hovězího vývaru
| 200 ml olivového oleje
| 1 kg jehněčí kýty
| 200 ml řepkového oleje
| 200 g cibule
| 200 g mrkve
| 200 g řapíkatého celeru
| 500 g rajčat
| 1 kg brambor
| 3 stroužky česneku
| 2 chilli papričky
| 1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
| sůl, mletý černý pepř, mletý římský kmín, mletá skořice
Postup přípravy receptu Kuskus s jehněčím masem:
Kuskus zalejeme polovinou vývaru a necháme nabobtnat. Osolíme, opepříme a přilejeme olivový olej. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a opečeme na oleji. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, Vše ochutíme skořicí, římským kmínem, pepřem a solí. Přilejeme zbývající vývar, vložíme nakrájená rajčata i maso a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme nakrájené brambory, prolisovaný česnek a nasekané chilli papričky a dusíme doměkka. Podáváme s kuskusem a posypeme koriandrem.
Fotky receptu Kuskus s jehněčím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!