1 svazek naťové cibulky
| 250 g drobných rajčat
| 4 plátky ananasu
| 1 konzerva meruněk
| 500 g buřtů nebo vídeňských párků
| 200 g dlouhozrnné rýže
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 lžíce másla
| 400 ml zeleninového vývaru
| 1 lžíce solamylu
| 1/2 kelímku smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu Letní buřtový guláš:
Cibulku a rajčata opláchneme. Cibulku rozkrájíme na kousky a rajčata rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Meruňky i ananas necháme okapat a pak je rozkrájíme, meruňkovou šťávu uchováme.
Buřty šikmo nakrájíme
Rýži vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme tuk a buřty na něm opečeme. Hotové vyjmeme a na pánev přidáme cibulku a ananas. Dusíme přibližně pět minut. Pak zalijeme vývarem a meruňkovou šťávou. Necháme přejít varem.
Mezitím smícháme solamyl se smetanou a přilijeme do směsi. Nakonec přisypeme meruňky a rajčata, osolíme a opepříme. Podáváme s rýží.
Fotky receptu Letní buřtový guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!