400 g hladké mouky
| 100 g moučkového cukru
| 1 lžička prášku do pečiva
| 2 sáčky vanilkového cukru
| 2 polévkové lžíce vaječného likéru
| 200 g měkkého másla nebo hery
| 2 žloutky
| Náplň:
| krémová náplň Dr. Oetker s příchutí vaječného koňaku
| 200 ml studeného mléka
| 3 lžíce moučkového cukru na ozdobu
| 125 g změklého másla
Postup přípravy receptu Likérové keksy:
Na vále promícháme všechny sypké suroviny. Přidáme likér, máslo a žloutky. Nožem suroviny zpracujeme a když jsou částečně spojeny, vypracujeme ručně těsto. Na pomoučeném vále po částech těsto vyválíme na asi 3 mm tenké pláty a libovolnou formičkou vykrajujeme keksy. Klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Na polovině keksů vykrájíme středy menší formičkou nebo náprstkem. Pečeme v předehřáté troubě ( 180 °C asi 10 minut ).
Fotky receptu Likérové keksy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!