Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 5 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos s mandlovou omáčkou:
2 lososi (po 350 g)
| 2 lžíce bílého vína
| 200 g mandlí (loupaných)
| 100 g másla
| mouka, sůl, pepř
Postup přípravy receptu Losos s mandlovou omáčkou:
Lososa očistěte, umyjte a nechte oschnout. Mouku, sůl a pepř (nejlepší je čerstvě namletý) nasypejte do igelitového sáčku a lososy do něj po jednom vložte. Sáčkem vždy důkladně protřeste, aby se ryby obalily v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. V pánvi rozpustěte polovinu másla a když začne pěnit, vložte lososa a z každé strany smažte cca 7 minut, až bude dozlatova, jen kolem páteře by měla mít kůže matnou barvu. Porce ryby položte na nahřáté talíře a udržujte v teple. Zbytek másla přidejte do pánve a osmahněte mandle, které jste si předtím nakrájeli na tenké plátky (a nebo kupte mandlové lupínky). Smažte dokud nezhnědnou a pak přilijte víno a vařte asi 1 minutu za stálého míchání, omáčka trochu zhoustne. Při servírování přelijte porce lososa mandlovou omáčkou.
Fotky receptu Losos s mandlovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!