Postup přípravy receptu Losos s mátově-hořčičnou omáčkou:
Steaky z lososa položíme na plech, přelijeme šťávou z limetek a necháme alespoň 30 minut marinovat.
Do vodní lázně si dáme menší hrnec, vložíme do něj ocet, nasekanou mátu a nakrájenou šalotku. Povaříme za mírné teploty, až se nám ocet skoro celý vypaří, dáme pryč z vodní lázně, vmícháme žloutek a kukuřičný škrob a vrátíme zpátky do lázně. Povaříme za stálého míchání asi 1-2 minuty až nám omáčka zhoustne, dáme opět pryč z lázně, vmícháme jogurt a hořčici, zpátky do lázně, povaříme další minutu, přidáme máslo, promícháme, osolíme a opepříme dle chuti.
Marinádované steaky z lososa potřeme olejem, posypeme solí a mletou paprikou a osmahneme(případně ogrilujeme) na pánvi, 3-4 minuty na každé straně. Podáváme s připravenou omáčkou a s vařenými brambory.