Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos s omáčkou z červeného vína:
1 polévková lžíce oleje
| 4 plátky lososa, tlusté asi 2 až 2,5 cm
| sůl
| pepř
| 1/2 poháru červeného vína
| 2 šalotky, cibulky a výhonky nakrájené odděleně
| 3 polévkové lžíce másla
Postup přípravy receptu Losos s omáčkou z červeného vína:
Rozehřejeme pec na 230 stupňů. Olej nalejeme do nerezového nebo teflonového pekáče a v troubě necháme asi 5 minut. Okořeníme lososa špetkou soli a pepře, vložíme do pekáče a v troubě ho necháme péct asi 8 minut, dokud není hotový. Poté rybu z pekáče odstraníme a položíme na papírové ručníky nebo ubrousky, aby vsákly přebytečný tuk. Z pekáče vylijeme zbývající olej a dáme ho (pekáč) nad mírný plamen. Přidáme víno a nakrájenou šalotku (cibulku). Přivádíme k varu a během této doby odstraňujeme z vína všechny hnědé kousky z předchozího pečení. Víno vaříme tak dlouho, dokud se ho nevypaří přibližně 3 polévkové lžíce (1-2 minuty). Zredukujeme teplo a přimícháme máslo, ochutíme solí a pepřem. Na talíře dáme rybu hnědou stranou nahoru, posypeme ji nakrájenými výhonky šalotky a kolem nalejeme trochu omáčky.
Fotky receptu Losos s omáčkou z červeného vína:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!