Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
![5.44/10, hlasovalo 9 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.44/10, hlasovalo 9 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos se smetanovým přelivem:
800 g lososa
| 1 dl bílého vína
| 3 stroužky česneku
| 3 dl smetany
| 2 citróny
| rybí vývar
| pepř, sůl, rozmarýn
| olivový olej
Postup přípravy receptu Losos se smetanovým přelivem:
Rozmarýn a nakrájený česnek dáme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme porce lososa a po obou stranách prudce osmažíme dozlatova. Přelijeme bílým vínem, necháme odpařit. Poté zmírníme plamen a podlijeme vývarem, ochutíme citrónovou šťávou a podusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu z ryby zahustíme smetanou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Hotové porce lososa klademe na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.
Losos se smetanovým přelivem je velmi lahodný pokrm, který můžeme jíst bez jakékoli přílohy, můžeme jej však přizdobit zelenými bylinkami.
Fotky receptu Losos se smetanovým přelivem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!