Vložil: | Saskijka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Losos v hořčicové polentě:
300 g očištěné dýně
| 300 g filetů z lososa bez kůže
| 250 g brokolice
| 1/2 l mléka
| 10 lžic instantní polenty
| 200 ml zakysané smetany
| 4 lžičky dijonské hořčice
| citr. šťáva
| sůl
Postup přípravy receptu Losos v hořčicové polentě:
Polentu metličkou postupně přisypávejte do horkého mléka. Ohřívejte 1 min. do zhoustnutí. Osolte a kaši nechejte vychladnout. Filety z lososa nakrájejte na kousky, zalijte citr. šťávou a osolte. Dýni nakrájejte na kostky. Do vlažné kaše vmíchejte zakysanou smetanu a hořčici. Zapékací misku vymažte tukem a na dno rozetřete krupicovou směs. Do směsi vtlačte nahusto brokolici, dýni a lososa. Osolte a vložte do předehřáté trouby. Pečte na 195 °C.
Fotky receptu Losos v hořčicové polentě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!