Použité suroviny receptu Mandlový puding s granátovým jablkem:
40 g rýžové moučky
| 700 ml mléka
| 50 g cukru
| 100 g mletých loupaných mandlí
| 25 g loupaných pistácií
| 2 granátová jablka
Postup přípravy receptu Mandlový puding s granátovým jablkem:
Rýžovou moučku smícháme se 100 ml studeného mléka. Zbývající mléko smícháme s cukrem a za stálého míchání uvedeme do varu. Pak mléko odstavíme z ohně a přimícháme směs s rýžovou moučkou. Opět uvedeme do varu a za stálého míchání vaříme na mírném ohni asi 5 minut. Poté přidáme šťávu z granátových jablek a mleté mandle a ihned odstavíme. Dezert necháme zvolna chladnout, občas zamícháme. Ještě teplý ho přelijeme do misek a dáme vychladit. Před podáváním zdobíme nasekanými pistáciemi a zrnky granátových jablek.
Fotky receptu Mandlový puding s granátovým jablkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!