Květina Vánoc - Vánoční hvězda | Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 | Vánočka - nejoblíbenější recepty | Hrajte s námi SUDOKU online ! |
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Květák zapečený v sýrovo-slaninovém bešamelu: Květák rozebereme na růžičky a asi 5 minut povaříme v osolené vodě.
Slaninu nakrájíme na nudličky a spolu s velmi drobně nasekanou cibulkou ji opékáme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme máslo. Zasyp ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Květák se šunkovo - sýrovou omáčkou: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ho ve směsi osolené vody a mléka se špetkou cukru (aby si uchoval krásně bílou barvu). Vývar můžeme použít na přípravu květákové polévky.
Do kastrůlku vlijeme s ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Křupavé kapustové rolky: Kapustu rozebranou na jednotlivé listy povaříme v osolené vodě s kostkou masoxu do poloměkka, žebra sklepneme paličkou na maso. Na každý list položíme po plátku sýra a salámu, zabalíme, zajistíme párá ... …více»
|
27. 12. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kedlubny s kuřecím masem: Brambory a kedlubny nakrájíme na plátky silné asi 5 mm a dáme do vařící vody na 5 minut vařit. Mezitím si nakrájíme kuřecí masíčko na tenké nudličky a na oleji osmahneme, osolíme a opepříme.
Pekáček ... …více»
|
27. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Kapustičky v omáčce z jadelu: Očištěné kapustičky (větší podélně rozpůlíme) povaříme 5 minut v osolené vodě a scedíme.
V pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje a orestujeme uzené, nakrájené na proužky. Zasypeme moukou a zali ... …více»
|
26. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu Francouzský zapečený květák: Květák mírně povaříme ve slané vodě, následně prošpikujeme šunkou a sýrem. Druhou polovinu sýra nastrouháme a rozvaříme v mléce, do vychladlé směsi vmícháme vejce a nasekanou petrželku. Směsí potřeme ... …více»
|
26. 12. 2009 Uzeniny
Příprava receptu České Gallo pinto: Rýži dáme vařit do osolené vařící vody. Vaříme dle návodu na krabici. Jednu větší cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Polovina přijde na rizoro a druhá polovina do "leča". Na pánev dáme t ... …více»
|
26. 12. 2009 Drůbeží maso
Příprava receptu Kachní stehna s jablečno-skořicovou omáčkou: Kachní stehna omyjeme, osušíme a osolíme. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a v troubě upečeme do zlatova.
Výpek přelijeme na pánev, přidáme dle potřeby tuk, jemně nakrájenou cibuli, jablka ... …více»
|
22. 12. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Vepřové maso s nivou a žampióny: Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme za stálého míchání na rozpáleném tuku. Potom přidáme k masu pokrájenou šunku, žampióny, pórek a nastrouhanou nivu. Vše chvíli osmahn ... …více»
|
22. 12. 2009 Vepřové maso
Příprava receptu Vepřové maso v hořčičné omáčce: Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a na oleji po každé straně osmažíme. Vložíme do pekáčku, nazbylém tuku od smažení zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a vše vlijeme na maso. Přidáme vodu, zamíc ... …více»
|