![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
2. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Flamendři: Vepřové maso nakrájíme na kostky nebo proužky a dáme na rozpálené sádlo dusit. Podlijeme trochou vody. Přidáme nakrájenou cibuli na proužky, papriku, kari, čalamádu, 1 lžíci křenu ... ... …více»
|
![]() |
2. 02. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí játra se žampiony : Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na pánvi. Přidáme játra a promícháme. Ještě, než se játra úplně zatáhnou, přidáme 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice. Přilejeme trochu vody, přiklopíme ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dančí steak se zeleninou : Na steak použijeme svíčkovou z daňka nebo jiné zvěřiny. Svíčkovou odblaníme, trochu nasolíme a zprudka opečeme vcelku na olivovém oleji ze všech stran.
Takto připravené m ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí maso s perníkovou omáčkou: Cibuli oloupeme a nasekáme. Do 250 ml vody přilijeme trochu octa, přidáme bobkový list, sůl a zrnka pepře a krátce povaříme. Necháme vychladnout. Do této marinády naložíme hovězí pečínku nejméně na 12 ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Králičí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečený králík na víně s kedlubnami : Každou porci králíka protkneme proužky uzené slaniny, potřeme medem, okořeníme a v pekáči zalijeme bílým vínem. Takto připravené maso necháme několik hodin odležet.
K masu přidáme oloupané a na plá ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí steaky s kukuřicí : Očistíme a opereme kukuřici a zelí. Kukuřici povaříme asi 25 minut v osolené vodě. Nakrájené zelí povaříme cca 15 minut také v osolené vodě. Kukuřici pak nakrájíme na dvoucentimetrové kousky. Mezitím ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Martinův špíz : Maso vložíme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, sůl, pepř, skořici a promícháme. Vytvoříme váleček, po délce vpíchneme do válečku dřevěnou špejli a dobře utlačíme. ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové závitky plněné sýrem: Smetanový sýr nebo tvaroh necháme odkapat na cedníku. Omyjeme bylinky a na drobno je nakrájíme. Sýr dáme do misky, oloupeme česnek a jeden stroužek prolisujeme do tvarohu. Přimícháme bylinky ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní řízek s hořčicí : Maso naklepeme, osolíme, lehce opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Necháme chvilku odležet a potom maso obalíme v hladké mouce z obou stran. Na rozpáleném oleji smažíme nejdříve ze strany s . ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřová pečeně se sýrem : Maso osolíme, okmínujeme a dáme péct do vyhřáté trouby. Podle potřeby podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, potřeme maso rozšlehaným vejcem smíchaným se sýrem a pečeme, dokud povrch nezezlátn . ... …více»
|