![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hořčicové kuře s petrželkou : Hořčici smícháme se žloutkem, lžící oleje a nasekanou petrželkou. Kuře naporcujeme na osm částí. Ze všech stran je osolíme a opepříme. Naskládáme na pekáček vytřený olejem a potřeme hořčicovou směsí. ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Gyrosové závitky s cuketou : Řízky z obou stran naklepeme. Cuketu nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme okapat. Každý řízek z obou stran osolíme, opepříme a posypeme gyros kořením. Na maso položíme osušený plátek cukety, ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česnekové kuře v kari : Kuře rozčtvrtíme, omyjeme a osušíme. Čtvrtky kuřete ze všech stran osolíme. Česnek rozmačkáme, rozdělíme na čtvrtky a vetřeme ho ze všech stran do masa. V uzavřené míse necháme v chladu uležet do dr . ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřoví ptáčci se zelím: Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a doprostřed dáme trochu opláchlého zelí. Zabalíme do masa a dáme do malého pekáčku vedle sebe. Podlijeme a dáme opéct. Po upečení vyjmeme ptáčky a z výpeku a hlad ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový brněnský řízek: Vajíčka usmažíme na tuku se šunkou a hráškem, směs osolíme. Kýtu nakrájíme přes vlákno na větší tenké plátky, rozklepeme je, osolíme a naplníme směsí vajec. Pečlivě zabalené řízky podle potřeby spíchn ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí řízek s bylinkovou omáčkou: Plátky kuřecího masa opláchneme a osušíme. Po obou stranách osolíme a pokapeme citronovou štávou. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem a kuřecí plátky na něm při střední teplotě po každé straně ... ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Francouzský kohout na víně: Kuře opláchneme a svážeme nohy. Osolíme, opepříme. Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a kuře na něm ze všech stran opečeme. Vyndáme a dáme stranou. Do kastrolu dáme cibulky vcelku a houby. Na střední ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pastýřské velikonoční jehněčí: 1. Odleželé, odblaněné a přebytečného tuku zbavené maso z jehněčí kýty namočíme na 24 hodin do kyselého mléka.
2. Pak je osušíme, osolíme a dusíme pod pokličkou, s trochou vody, cibulí, zeleninou a h ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marinované jehněčí kotlety : 1. Jehněčí kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme.
2. Urovnáme je do mělké mísy, přidáme rozetřený česnek, několik lžic oleje, mletý pepř, sůl a pod pokličkou necháme několik hodin proležet ... …více»
|
![]() |
1. 02. 2008 Jehněčí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Jehněčí kotlety s chřestem : 1. Kotletky naklepeme, osolíme a posypeme oreganem i grilovacím kořením.
2. V pánvi na rozpáleném oleji maso po obou stranách orestujeme.
3. Vyndáme ho a uchováme v teple.
4. Do výpeku dáme nadrobn ... …více»
|