![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
7. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Opilé prasátko: Vepřové maso omyjeme a osušíme. Pečeni dobře osolíme a opepříme. Do pekáče nalijeme olej. Když je dostatečně rozpálený, orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek. Na opečený česnek položíme vepřové ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš lesníka Arnošta: Příprava gulášové šťávy
Na rozehřátém tuku orestujeme jemně nasekanou cibuli. Jakmile cibule zezlátne, zaprášíme ji hladkou moukou a paprikou a vše důkladně zalijeme vývarem nebo vodou. Do vzniklé jí ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Utopenci v ohavném nálevu: Buřty oloupeme, překrojíme napůl vložíme do láhve. Pak opepřit, dát vrstvu cibule a opakovat do požadovaného množství. Nálev necháme přijít do varu, odstavíme a ještě horký naleváme k buřtům. ... ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Utopenci a la Jamajka: Dáme svařit 0,5-1 litr vody s Dekem. Ve chvíli, kdy se voda vaří přilijeme ocet, vypneme a necháme vychladnout. Pozor, když budete vařit vodu dohromady i s octem, tak to hrozně smrdí :-)) Buřty podéln ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lečo z cukety se salámem: Cuketu, papriky a rajčata očistíme. Cibuli a česnek oloupeme. Cuketu nakrájíme na hranolky, cibuli a rajčata na kolečka, papriky na proužky. Na česnek použijeme lis. Salám nakrájíme na kostky.
Na más ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Zvěřina
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bažant na pivě: Bažanta naporcujeme (4 porce) a jednotlivé porce prošpikujeme slaninou. Zde platí, že více je lépe, protože jinak je bažant dosti suchý.
Smícháme pivo, nadrobno nasekanou cibuli, koření a sójovou omá ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vinná klobasa se smetanovou omáčkou: Stočíme klobásu a spojíme pomocí špejlí. Osmažíme ji na oleji a vyndáme.
Zeleninu oloupeme, podle potřeby očistíme a nakrájíme na kousky.
Na vysmahnutém oleji z klobásy opečeme nejdříve cibulku, pot ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Kořeněná kotleta s rýží: Rýži dejte vařit podle návodu na obalu. Olej v pánvi rozehřejte, část vlijte do misky a promíchejte s kořením i melasou. Ve směsi obalte maso, osolte ho a opepřete. Pak kotlety osmahněte; z každé stra ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pečené papriky plněné bramborem a masem: Mleté maso smícháme s nakrájenými brambory (malé kostičky nejlépe tak 5 mm), přidáme nakrájenou cibuli, petrželku, česnek, osolíme. Vmícháme koření, přidáme ořechy, vejce a popřípadě strouhanku.
Papr ... …více»
|
![]() |
7. 02. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Čínské kuře po česku: Kuřecí řízky nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, z obou stran potřeme solí, česnekem a posypeme majoránkou. V hrnci rozehřejeme olivový olej a poklademe na něj kuřecí plátky. Krátce orestujeme, až p ... …více»
|