![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
26. 01. 2009 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Kuřecí játra na zázvoru: Cibuli pokrájejte na půlkolečka, česnek na drobné kostky. Zpěňte na oleji, přidejte zázvor a lehce osmažte. K cibuli a česneku přidejte pokrájená játra, chilli a kmín. Za stálého míchání pražte 4 minu ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svátková vepřová se zelím a bramboráčky: Krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme, osolené a opepřené opečeme na rozpáleném tuku. Uschováme do tepla.
Brambory nastrouháme, vymačkáme vodu, dáme do mísy, přidáme vejce, třený česnek, majoránku ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Krůtí nudličky s nivou: Krůtí prso nakrájíme na nudličky a bez solení opražíme na oleji na rozpálené pánvi. Jak bude mít maso zlatavou barvu, zasypeme ho rozdrobenou nivou a necháme ji roztopit. Až bude mít niva krémovou kon ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové pečené koleno s kysaným zelím: Na očištěných vepřových kolenech nařežeme kůži až do masa, ze všech stran osolíme, okmínujeme a potřeme lisovaným česnekem.
Cibuli nakrájíme na klínky, vložíme na dno pekáče, na ni vepřová kolena, po ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Mleté maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Zapečené těstoviny s mletým masem a brokolicí: Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a dáme do vymazaného vysokého plechu.
V hrnci na 3 lžících oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme žampiony a mírně osmahneme. Přidáme mleté mas ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Skopové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Skopová pečeně na pivu se sýrem: Skopové maso odblaníme a zbavíme jej nežádoucího tuku. Slaninu nakrájíme na tenké plátky - polovinu nakrájené slaniny vložíme na dno pekáče.
Oloupeme jeden a půl hlavičky česneku. Jednu hlavičku prol ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Uzené na víně se šípkovou omáčkou: Opláchnuté maso uvaříme doměkka, poté vyjmeme a uchováme v teple. Vývar si schováme pro přípravu omáčky.
Rozehřejeme máslo, mícháme, přidáme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji zchl ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřový guláš s fazolemi: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Červené sterilované fazole necháme okapat. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
Na oleji necháme rozškvařit slaninu. Potom přidáme cibu ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Uzeniny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Choucroute (šukrůt) : Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli.
Přidáme kysané zelí a podusíme asi 5 minut.
Přilijeme víno, přidáme oloupané a nakrájené jablko, jalovec, zalijeme vývarem a dusíme (zelí musí být ponořen ... …více»
|
![]() |
26. 01. 2009 Drůbeží maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Cassoulet (kasule): Tři hodiny před přípravou namočíme přebrané, propláchnuté fazole do studené vody a necháme nabobtnat, potom k nim přidáme půl stroužku česneku, svazeček bylinek a uvaříme je téměř doměkka.
Slaninu, s ... …více»
|