![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařené hovězí maso s křenovou omáčkou: Maso oplácheneme, vložíme do 1 1/2 litru vařící vody, přidáme oloupanou cibuli a sůl. Při vaření maso občas obrátíme. Vaříme doměka asi 2 hodiny, ale tak, aby se nedrobilo a nerozpadávalo. Mezitím roz ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Plněné závitky: Plátky po obou stranách naklepeme a osolíme. Na náplň vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme k ní nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, přidáme stouhanku, sůl, pepř. Odstavíme z ohně a s ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní pečeně: Maso opláchneme, odblaníme, osolíme a protkneme klínky slaniny. Na tuku necháme zpěnit nakrájenou cibuli a maso na ní po všech stranách opečeme. Opepříme a podlijeme 1 dl vody. Dáme dusit do trouby v ... …více»
|
![]() |
11. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Švédské závitky: Maso omyjeme a umeleme společně s předem uvařenými a oloupanými brambory. Do směsi přidáme vejce, 50 g navlhčené strouhanky, osolíme, opepříme a vypracujeme tuhé těsto. Lžící vykrajujeme kousky masa ( ... …více»
|
![]() |
8. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medailonky se žampióny: Maso nakrájíme na plátky, rukou mírně roztlačíme, osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a provaříme. Do šťávy přidáme na ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Neapolský povaleč: Nakrájenou cibulu necháme zesklovatět na tuku, přidáme maso pokrájené na malé kousky. Osolíme, opepříme, ochutíme majoránkou a oreganem. Přidáme pokrájenou mrkev, pokrájený česnek a orestujeme. Zalije ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí maso v kečupové směsi: Naklepané hovězí maso pokrájíme přes vlákna na hranolky, osmahneme je na sádle, zaprášíme moukou a paprikou, osmahneme, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou do změknutí. Při dušení m ... …více»
|
![]() |
7. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Svíčkové medailonky s bylinkami: Řezy ze svíčkové lehce naklepeme rukou, osolíme, opepříme a poprášíme trochou mouky. Na oleji je z obou stran prudce orestujeme. Poté přidáme máslo, nadrobno nasekané čerstvé bylinky a na mírném ohni ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hovězí bifteky s jablkem a nivou: Plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme a necháme pár hodin uležet. Poté je rychle osmahneme na pánvi z obou stran na rozpáleném oleji, poklademe vrstvou strouhané nivy a nakrájeného jablka ... …více»
|
![]() |
6. 08. 2009 Hovězí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Roštěnky po maďarsku: Roštěnky naklepeme, nařízneme po kraji, osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce sádla a roštěnky po obou stranách opečeme. Vyjmeme je a uložíme do tepla. Do výpeku vhodím ... …více»
|