Postup přípravy receptu Papriky plněné masem:
V sítu několikrát propláchneme rýži, vsypeme ji do kastrolu a zalijeme vodou. Na šálek rýže dáme 1 a 1/2 šálku vody. Osolíme ji, přivedeme do varu a zvolna pod pokličkou dusíme.
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na oleji a vmícháme společně s dušenou rýží a utřeným česnekem do mletého masa.
Z paprik odřízneme vršky i se stopkami, vyjmeme semena a papriky dobře vymyjeme. Necháme je okapat.
Papriky naplníme masovou směsí a položíme je do vymaštěné zapékací nádoby, podlijeme mírně vodou a dáme do trouby péct. Měkké papriky asi po 40 minutách vyjmeme a vypečenou šťávu zaprášíme lehce moukou. Podusíme, dochutíme solí, případně i trochu opepříme. Papriky vrátíme do výpeku, krátce společně povaříme a podáváme s brambory nebo pečivem.