![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
20. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí s baklažány: Na malé kostky nakrájené telecí maso a šunku osmažíme na oleji, přidáme lžičku hladké mouky, drobně nakrájenou cibuli a koření a znovu somažíme. Pak přidáme rajčata, víno, sůl a dusíme do měkka. Podle ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Šerifské placky: Maso nakrájíme na medailonky, osolíme, opepříme a na horké pánvi potřené tukem opečeme z obou stran. Přisypeme tymián a sekanou petrželovou nať, přidáme nakrájené žampióny, podlijeme a dusíme doměkka. ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí kotlety po vídeňsku: Kotlety na okrají několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, na jedné straně slabě poprášíme moukou, pomoučenou stranou je vložíme do rozpáleného sádla a prudce opečeme, na každé straně 3 až 4 mi ... …více»
|
![]() |
19. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Mleté telecí v bešamelu: Uvařené maso umeleme. Na sucho opražíme mouku, kterou zalijeme vývarem z masa a trochou smetany a povaříme. Do vychladlého bešamelu zamícháme žloutek a umleté maso, osolíme a zlehka zamícháme sníh z b ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Velikonoční kotouč z telecího masa: Telecí plec prokrojíme na plát, naklepeme, osolíme, postupně poklademe tenkými plátky slaniny, plátky šunky, míchanými vejci a plátky sterilovaných okurek nebo posypeme sterilovaným hráškem.
Navrch m ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Přírodní plátek - guláš: Plátek masa naklepeme, osolíme, nasucho opečeme, podlijeme vodou a dusíme. Dusí-li se maso v troubě, nabývá tmavší barvy. Šťávu pak zahustíme, necháme ji povařit, podle chuti přisolíme a nakonec přidá ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušený masový plátek: Maso naklepeme, opečeme v kastrolu bez tuku, podlijeme vodou a dusíme. Při opékání dáme pozor, aby se maso nepřipálilo a šťáva nebyla hořká. Šťávu pak zahustíme moukou na sucho opraženou, povaříme a n ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí maso s pikantní omáčkou: Maso omyjeme, osušíme a potřeme grilovacím kořením. Tymián a rozmarýn opláchneme, položíme oboje na maso, převážeme kuchyňskou nití a ze všech stran opečeme na rozpáleném tuku v pánvi. Pak maso i s vy ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Telecí rolády plněné celerem: Telecí řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřemme celerovou nádivkou. Nádivku si připravíme z celeru podušeného na másle,pak přidáme strouhanku, utřený česnek a rozšlehané vejce. Rolády stočíme, ov ... …více»
|
![]() |
18. 03. 2008 Telecí maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené plíčky na paprice: Ve slané vodě uvaříme telecí plíčky i se srdcem, pak je ocedíme a nakrájíme na nudličky. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a na pánvi na ní osmažíme jemně nakrájenou cibuli, okořeníme sladkou papriko ... …více»
|