![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
11. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Lahůdková kýta v marinádě: Opláchnuté maso osušíme, nakrájíme na plátky a z obou stran dobře naklepeme. Osolíme, opepříme a vložíme do marinády, kterou vymícháme z vajec, škrobové moučky, hořčice, oleje, prolisovaného česneku, ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso Žádné hodnocení
Příprava receptu Vepřové plátky v zelenině: Všechny suroviny urovnáme do hrnce, okořeníme, osolíme a zalijeme studeným vývarem. Zakryjeme
hliněnou poklicí a vložíme do studené trouby na
spodní rošt. Postupně zvyšujeme teplotu až na
200 stu ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí šunka : Maso nakrájíme na kostky, přidáme cukr a sůl, přilijeme vodu a promícháme. Maso naplníme do mikrotenového sáčku tak, aby nikde nezůstaly vzduchové bubliny, natlačíme do vyklápěcí nádoby. Vaříme 2 hodi ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Česká vinná klobása : Maso a žemle semeleme na 4 mm a vmícháme sůl a koření. Podle potřeby ještě zředíme vínem. Narážíme do širších ovčích střev, ale neplníme silně, aby nepopraskaly. Klobásy se dají velmi dobře uchovat v ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Masová tlačenka se salámem: Bůček semeleme, salám nakrájíme na kostičky, papriku pokrájíme na menší kousky a smícháme s ostatními přísadami. Směsí plníme tlačenkový papír a vaříme 1,5 - 2 hodiny. Necháme vystydnout. ... ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Slezská tlačenka : Upravené maso včetně vnitřností předvaříme, necháme vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti 1 cm. Kůži uvaříme do měkka (vývar uchováme), pokrájenou cibulku osmažíme a jemně umeleme i s kůžemi . ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Hradecká huspenina : Maso s kořenovou zeleninou a kořením uvaříme v osolené vodě. Vařené maso obereme od kosti a nadrobno nasekáme, zalijeme procezeným vývarem a přidáme drobně nakrájenou cibuli a ocet. Povaříme, promích ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové závitky s paprikami a olivami: Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Paprikové lusky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky. Citron omyjeme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Řízky osolíme a opepříme.
Olivy vypeckujeme a jednu po ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Domácí zauzená panenka podávaná na salátu z barevné čočky: 1. Maso osolíme, opepříme, posypeme kořenící směsí a pečeme při nízké teplotě cca 90°C přibližně 20 minut.
2. Čočku uvaříme v osolené vodě, scedíme, vychladíme a vmícháme opečenou na kostičky nakráj ... …více»
|
![]() |
10. 08. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové karé s meruňkami: 1. Maso umyjeme, nakrájíme na plátky, osušíme, posolíme a vložíme do mísy.
2. V oleji rozmícháme nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a šafrán. Směsí zalijeme maso a dáme na dvě hodiny uležet na ... …více»
|