![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Guláš z hříbků a masa: Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na sádle, až se šťáva vydusí, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme vodou, rozmícháme, přidáme kousek masoxu a na kousky nakrájené hříbky a vše dusíme do ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pivařský špíz: Maso z kýty nakrájíme na tenké plátky, ty lehce naklepeme (třeba i přes fresh folii) a rozkrájíme tak, aby vznikly čtverce asi 3x3 cm. Klobásy oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Také anglickou sla ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové maso na šlehačce: Vepřové maso (kýta, krkovice, ramínko) nakrájíme na menší plátky (použijeme 2 na porci). Naklepeme mírne paličkou, osolíme, opepříme a necháme chvíli v chladnu odležet. Zatím si oloupeme žampiony a na ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové plátky s překvapením: Sýr, salám i cibuli si nakrájíme na malé kostičky. Cibuli zpěníme na svém oblíbeném tuku, přidáme salám a po chvíli i kostičky sýra. Opékáme do chvíle, než se sýr napůl roztaví - potom odstavíme ze zd ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Staročeská vepřová: Vepřovou plec rozdělíme na kousky velké asi 30 až 35 g a dáme je do misky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, nasekanou směs bylinek, sůl a kmín. Zamícháme a necháme 4 až 5 hodin (nebo ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Chalupnická vepřová: Použijeme-li nesterilované fazole, necháme je asi 6-8 hodin bobtnat ve vodě. Poté je uvaříme do měkka (pozor, solíme až ke konci varu!). Vepřové maso si rozdělíme na 4 až 8 dílů. Uzené maso si nakrájí ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Selská směs: Na olej osmažíme pokrájenou cibuli a nahrubo nastrouhanou mrkev. Potom přidáme na kostičky nakrájené maso a na proužky nakrájený salám a uzené plecko. Osolíme, přidáme pepř, kostku bujónu a ostatní ko ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové zapečené s uzeným masem: Pekáč či zapékací misku vytřeme lehce (nejlépe mašlovačkou) olejem. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a vyložíme jimi dno pekáče. Kotlety bez kostí (plátky vepřové kýty nebo vepřové krkovičky) l ... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Červené řízky: Smícháme kečup, solamyl, olej, vejce, hořčici a koření.
Vepřové plátky naklepeme a naložíme do připravené směsi. Cibuli nakrájíme na kolečka a přimícháme k masu. Vše necháme přes noc v lednici.
... …více»
|
![]() |
10. 05. 2008 Vepřové maso
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vepřové závitky na pórku: Vepřové plátky lehce naklepeme po obou stranách a osolíme. Každý potřeme po jedné straně nastrouhaným naloženým křenem, položíme na něj plátek debrecínky a posypeme nakrájeným pórkem. Takto obložený p ... …více»
|