9. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Uzený jazyk v těstíčku: Brambory oloupeme, nakrájíme na kusy a dáme vařit do osolené vody. V misce smícháme mouku, pivo, cukr a žloutek. Bílek ušleháme se solí na středně tuhý sníh a přimícháme ho do těstíčka.
Uvařený jaz ... …více»
|
8. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Strouhaná vepřová játra: Játra omyjeme, očistíme. Na oleji osmažíme cibuli do zlatova, přidáme játra a orestujeme, podlijeme vodou a přidáme pepř a kmín. Dusíme do měkka. Poté játra vyndáme, přidáme masox a povaříme. Potom om ... …více»
|
7. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Dršťky s rajčaty a hráškem: Na rozpáleném oleji zpěním cibuli, přidám dršťky. Okořením, přidám pokrájená rajská jablíčka, lepší jsou zbavené slupky, hrášek, česnek, kečup většinou ostrý, pokrájené feferonky nebo beraní rohy. T . ... …více»
|
7. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Rychlý prejt: Na oleji osmahneme cibuli, přidáme paštiku a mícháme v hladkou kaši, je-li řídká můžeme přidat trochu strouhanky. Pak přidáme prolisovaný česnek a majoránku, nakonec vmícháme vejce a zapečeme. ... ... …více»
|
4. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Zapečený patison s játry: Čerstvý patison nakrájíme na plátky, osolíme a necháme odležet. (Starší patison oloupeme.)
Na oleji osmažíme cibuli a orestujeme játra. Když jsou játra měkká, podlijeme je trochou vody s rozpuštěn . ... …více»
|
4. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Telecí játra s pečenými jablíčky a cibulí: 1. Telecí játra odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme špičkou nože, aby se játra při opékání nekroutila, a jemně je přes potravinovou fólii naklepeme. V misce promícháme ... …více»
|
3. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Játra pečená po anglicku: Omytá, očištěná játra nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, protáhneme proužky slaniny, opepříme a poprášíme moukou. Na rozrhřáté pánvi opečeme plátky slaniny a přidáme játra, která pečeme z každé str ... …více»
|
3. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Plněný hermelín játrovou omáčkou: Sýr rozřízneme, naplníme paštikou a obalíme v mléce, mouce, vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran na pánvi pomaštěné mašlovačkou. Podáváme se smaženými hranolkami nebo pečenými bramborami. ... ... …více»
|
2. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Vepřový jazyk a játra na smetaně: Dobře umyjeme jazyky a játra. Dáme do hrnce s kořením a se zeleninou a dáme vařit do měkka bez soli!
Potom vytáhneme jazyky a sloupneme je, jde to krásně, když je jazyk teplý. Nakrájíme na plátky jaz ... …více»
|
1. 10. 2008 Vnitřnosti
Příprava receptu Vepřová nebo telecí játra s bylinkovým máslem: Odblaněné plátky jater po obvodu nařízneme, vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách, osolíme, přeložíme na talíře a přelijeme bylinkovým máslem: máslo, pepř, sůl a jemně nasekanou petržel ... …více»
|