![]() |
10. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Labužnická játrová sekaná: Strouhanku jemně opražíme. Játra umeleme, přidáme všechny ingredience, dobře promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Dáme do dobře vymazané a strouhankou vysypané formy (biskupský chlebíček). Peče ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Vařený uzený jazyk: Jazyk důkladně opereme ve studené vodě a pak dáme vařit na cca 60-70 minut.
Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody, pak odstraníme kůži.
Jazyk nakrájíme přes vlákna na plátky cca 1 cm sil ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené telecí srdce: Srdce rozpůlíme a dobře očistíme.
Z pórku odkrojíme kořínkovou a zelenou část, zbytek nakrájíme na asi 6 cm dlouhé kousky, rozpůlíme a dobře opláchneme.
Očištěnou, omytou mrkev také nakrájíme na 6 c ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dršťky po madridsku: Dršťky a na kousky nakrájenou hlavu a nožičky alespoň na hodinu namočíme do osolené vody, do níž přidáme také ocet.
Pak je dobře očistíme, dáme do hrnce s dostatečným množstvím studené vody
a dáme ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Celozrnná kolínka s játry a masem: Na rozpáleném oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, krátce opečeme (vidličkou rozmačkáme hrudky) a podlijeme částí vína.
Vmícháme rajčatový protlak, sůl, mletý pepř, zakapeme ... …více»
|
![]() |
9. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Játra na cibulce s brokolicí: Čerstvou brokolici opereme a pokrájíme na menší kousky, osolíme vegetou (mraženou povolíme a pokračujeme taktéž).
Na kousky nakrájená játra zprudka orestujeme na pánvičce a pak přidáme na kousky na . ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Ledvinky na žampiónech: Hořčici smícháme s jogurtem a dáme vychladit. Ledvinky zbavíme tuku a žlučovodu a nakrájíme na kousky, které spaříme horkou vodou.
Očištěné žampióny nakrájíme na kousky a spolu s ledvinkami zprudka ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Blesková marinovaná kuřecí jatýrka: Vložit játra do mísy společně s hořčicí, sójovou a Tabasco omáčkou, zeleným pepřem a solí.
Rozehřát olej na pánvi a jedno po druhém vkládat dovnitř jatýrka a osmažit je do křupava, asi 1 min. na ka . ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušená drůbeží játra se žampiony: Drůbeží játra nakrájíme na kousky. V papiňáku necháme rozehřát olej a máslo a krátce osmažíme (během 3-4 minut) nadrobno nakrájenou cibulí. Přidáme játra a po všech stranách je osmažíme. Zasypeme hl ... …více»
|
![]() |
8. 09. 2008 Vnitřnosti
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Dušené ledvinky na víně: Očištěné a odblaněné ledvinky rozřízneme příčně na poloviny a vyřežeme z nich vnitřní cévky a s nimi související plošky. Vykrájené ledvinky omyjeme řádně v tekoucí studené vodě, osušíme a pokrájíme ... …více»
|