Postup přípravy receptu Masová paštika s houbami:
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Ve vroucí osolené vodě je uvaříme doměkka. Cibuli, žampiony a houby očistíme. Větší část žampionů, všechny houby a vychladlé kuřecí maso umeleme na mlýnku na maso. Zbylé žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nasekáme najemno. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
V pánvi rozehřejeme olej a plátky žampionů orestujeme. Houby dáme stranou a do pánve dáme slaninu s cibulí. Společně orestujeme. Vše necháme vychladnout.
Do umleté houbové směsi cibuli se slaninou, vejce a rýži, kterou můžeme podle potřeby nasekat. Paštiku ochutíme solí, pepřem, sušeným a čerstvým tymiánem. Nakonec vmícháme plátky žampionů a podle chuti opět osolíme.
Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky slaniny, naplníme houbovou směsí a přikryjeme. Formu s paštikou vaříme ve vodní lázni zhruba 90 minut. Hotovou masovou paštiku necháme vychladnout.
Masovou paštiku s houbami vyklopíme z formy, nakrájíme a můžeme podávat. Zdobíme ji čerstvým tymiánem.