Vložil: | Chrastova |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Frgále:
350 g polohrubé mouky
| 60 g másla
| 40 g moučkového cukru
| 2 žloutky
| 120 ml vlažného mléka
| 20 g čerstvého droždí
| špetka soli
| Drobenka:
| 80 g másla
| 100 g hladké mouky
| 70 g krupicového cukru
| Náplň: povidlová, tvarohová, maková, ...
Postup přípravy receptu Frgále:
Do misky nalijeme polovinu mléka, přidáme droždí, lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Zbytek cukru utřeme s máslem a žloutky. Přidáme kvásek, mouku se solí, zbytek mléka a zamícháme. Na vále vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si připravíme drobenku: všechny přísady zpracujeme v misce rukama. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny, každou znovu propracujeme a necháme ještě 1/4 hodiny kynout. Pak každý bochánek rozválíme do kulatého tvaru a vytáhneme, aby bylo co nejtenčí (asi 1/2 cm). Placky položíme na plech s papírem na pečení a naneseme na ně nádivku až do krajů. Posypeme drobenkou, necháme ještě 10 minut kynout a pak upečeme ve vyhřáté troubě dozlatova.
Fotky receptu Frgále:
Fotky vložil: damami,Mangovka