Postup přípravy receptu Kakaový moučník alá hamka:
Do misky rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr a rozměklé máslo pokrájené na drobné kousky. Ušleháme do pěnivé hmoty zhruba po dobu 5 minut. Poté pomalu a postupně přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva, mléko, bílý jogurt a opatrně zamícháme (nezapomeňte že kakao velice práší musíte ho nejprve vmíchat lehce do hmoty, aby neprášilo). Pečlivě promícháme a poté vylijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Tip: plech můžeme vysypat kokosem namísto hrubé mouky jako obvykle
Pečeme na 200°C po dobu 10 minut, poté ztlumíme troubu na 180°C a pečeme ještě zhruba 20 minut.
Až nám upečená buchta lehce vychladne, necháme rozpustit čokoládu na vaření s tukem či čokoládovou polevu, polijeme jí buchtu po celé ploše a ihned pečlivě posypeme vrstvou kokosu, aby se přilepil na čokoládu.