Použité suroviny receptu Nakládané vepřové plátky v česnekovém nálevu:
1 kg pěkného vepřového masa (krkovice, kýta)
| 1 velký česnek
| 1 kostka vývaru
| mletý kmín, trocha soli
Postup přípravy receptu Nakládané vepřové plátky v česnekovém nálevu:
Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky a dáme vařit cca do 750 ml vody a přidáme kostku vývaru /lze použít i masový vývar nebo z kostí/. Necháme zcela vychladnout. Maso nakrájíme na řízky, po stranách nakrojíme, jemně naklepeme a posypeme mletým kmínem, necháme odležet v chladu. Plátky masa vyskládáme do pekáčku a zalijeme studeným nálevem. Necháme do druhého dne proležet a poté upečeme. Dosolíme dle chuti.
Fotky receptu Nakládané vepřové plátky v česnekovém nálevu: