1 ks kuře
| 250 g houby
| 2 ks česnek - stroužky
| 1 ks cibule
| 50 g hladká mouka
| 50 g máslo
| 3 lžíce kečup
| 250 ml vývar z drůbežího bujónu
| 5 lžíc brandy
| sůl, pepř podle chuti
Postup přípravy receptu Námořnické kuře:
Omyté kuře rozdělíme na čtvrtky, osušíme je ubrouskem, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem a obalíme v mouce. pak je vložíme na rozpálené máslo a z obou stran prudce opečeme.
Podlijeme vývarem z bujónové kostky a přidáme na tenké plátky pokrájené houby a cibuli. Pod poklicí zvolna dusíme doměkka, nakonec zalijeme kečupem a brandy.
Námořnické kuře podáváme s čerstvým pečivem nebo rýží.
Fotky receptu Námořnické kuře:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!