Použité suroviny receptu Nudlový nákyp se pstruhy a vejci:
250 g makaronů
| 80 g cibule
| 2 stroužky česneku
| 60 g jarní cibuklky
| 500 g rajských jablíček
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl, mletý bílý pepř
| 250 g uzených filetů ze pstruha bez kůže
| 2 lžíce nasekaných čerstvých bylin
| máslo na vymazání formy
| 3 vejce (zálivka)
| 1/8 mléka (zálivka)
| 1/8 smetany (zálivka)
| sůl (zálivka)
| čerstvě mletý bílý pepř (zálivka)
| 50 g stouhaného čedaru (zálivka)
| 30 g másla (zálivka)
Postup přípravy receptu Nudlový nákyp se pstruhy a vejci:
Makarony rozlámeme na kousky o délce asi 10 cm, uvaříme v osolené vodě "al dente", scedíme a propláchneme studenou vodou.
V přiměřeně velké pánvi rozpálíme olej, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Mezitím krátce spaříme rajčata, oloupeme, odstraníme kořen stopky a jadřinec, zbylou dužinu nakrájíme na kustičky a přidáme na pánev k cibulce a česneku. Společně asi 1 až 2 minuty osmahneme. Ochutíme pepřem a solí a opatrně vmícháme makarony.
Plátky pstruha podélně rozkrojíme aostrým nožem rozkrájíme na kousky asi 3 cm dlouhé. Spolu se zelenými bylinkami vmícháme do nudlí.
Formu na nákyp vymažeme máslem a naplníme ji nudlovou směsí. Vejce rozkvedláme s mlékem a smetanou a ochutíme solí a pepřem. Tuto zálivku nalijeme na nudlovou směs. Vše posypeme strouhaným sýrem a poklademe kousky másla. Zapékáme v troubě předehřáté na 190 stupnů Celsia po dobu 20 až 25 minut.
Fotky receptu Nudlový nákyp se pstruhy a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!