Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Okoun s vanilkovou omáčkou:
400 g filé z okouna (porcujeme i s kůží, aby se ryba při pečení nerozpadla)
| 1 menší cibulka
| 2 menší rajčata
| 2 větvičky kerblíku
| šťáva z poloviny citrónu
| 1 1/2 vanilkového lusku
| 50 ml Vermouthu (např. Martini Bianco)
| 2 lžíce vinného octa
| 50 g másla (z toho 25 g zmrzlého)
| koření na ryby
| sůl, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Okoun s vanilkovou omáčkou:
Šalotku oloupeme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Kerblík umyjeme, osušíme a nasekáme. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a dužinu pomocí nože vydlabeme. Rybí filé omyjeme, okyselíme citrónovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Nyní následovně: Vanilkovou dužinu společně s Vermouthem, octem a kouskem šalotky prolisované přes česnekový lis v pánvi při vysoké teplotě povaříme. Přisypeme koření na ryby. 25 g másla, kerblík a kousky rajčat přidáme do omáčky a dochutíme solí a pepřem. Stáhneme z plynu a vmícháme zbylých 25 g zmrzlého másla. Omáčku uchováme v teple. Dvě lžíce másla rozpustíme v pánvi a porce ryby v něm dokřupava opečeme, obrátíme a rychle dopečeme i z druhé strany. Rybu servírujeme na talířích přelitou vanilkovou omáčkou.
Fotky receptu Okoun s vanilkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!