Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Pečený pstruh na víně:
4 očištění pstruzi
| 4-5 lžic Bylinkové marinády Progast
| 1 mrkev
| 1 petržel
| 1 pórek
| 2 bobkové listy
| 100 g žampionů (nebo jiných hub)
| 1,5 dcl bílého suchého vína
| 250 ml sladké smetany
| 2 lžíce másla
Postup přípravy receptu Pečený pstruh na víně:
Pstruhy omyjeme, zvenku i zevnitř potřeme Bylinkovou marinádou a necháme odležet. Mrkev, petržel, houby a pórek nakrájíme na tenké plátky. Marinované ryby položíme do pekáčku. Zasypeme nakrájenou zeleninou, bobkovým listem. Zalijeme vínem a takovým množstvím vody, aby byla ryba zpoloviny ponořená. Přidáme máslo a dusíme při mírné teplotě. Asi po 10 minutách dušení přilijeme smetanu, přivedeme k varu a ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Fotky receptu Pečený pstruh na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!