Použité suroviny receptu Piškotová roláda s marcipánovým kabátkem:
100 g moučkového cukru
| 1 sáček vanilkového cukru
| 5 vejce
| špetka soli
| 1 nastrouhaná kůra z citronu
| 100 g polohrubé mouky
| 1 rybizová zavařenina
| 250 g marcipánové hmoty
| marcipánové růžičky
Postup přípravy receptu Piškotová roláda s marcipánovým kabátkem:
Oba druhy cukru, žloutky, sůl a citronovou kůru utřeme do husté bílé pěny.
Přidáme do ní prosátou mouku a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a rychle upečeme dorůžova.
Korpus sejmeme z plechu opatrně obrátíme a papír ihned opatrně sloupneme. Papír obrátíme, přiložíme na korpus, dvakrát zarolujeme a rozbalíme.
Zavynutý piškot necháme vychladnout, rozbalíme a potřeme zavařeninou a zarolujeme.
Marcipánovou hmotu rozválíme nejlépe mezi dvěma archy pečícího papíru.
Piškotový závin obalíme pomocí papíru rozváleným plátem marcipánu.
Hotovou roládu nakrájíme na kousky a ozdobíme marcipánovými růžičkmi.
Fotky receptu Piškotová roláda s marcipánovým kabátkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!