Použité suroviny receptu Plátek tuňáka na víně a rozmarýnu:
4 plátky filé z tuňáka (každý po 150 g)
| 2 menší cukíny
| 500 g zralých rajčat
| 1/4 l červeného vína
| 2 stroužky česneku
| 2 lžičky čerstvého rozmarýnu (nebo 1/2 lžičky sušeného)
| 6 lžic olivového oleje
| 2 žluté paprikové lusky
| 2 střední cibule
| 2 špetky chilli
| šťáva z jednoho citrónu
| sůl
| čerstvý mletý pepř
Postup přípravy receptu Plátek tuňáka na víně a rozmarýnu:
Tuňáka omyjeme, osušíme a okořeníme solí a pepřem. Uložíme do ploché nádoby.
Česnek i rozmarýn nasekáme nadrobno a nasypeme na rybu. Zakapeme 4 lžicemi olivového oleje a vínem. Zakryjeme a necháme natáhnout, nejlépe přes noc.
Rajčata nařízneme a na chvíli ponoříme do vroucí vody. Pak oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. Papriky a cukíny omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme na kroužky.
Troubu předehřejeme na 175 stupňů C.
V pánvičce rozpálíme zbytek olivového oleje, ve kterém podusíme cibuli, papriku i cukínu. Ochutíme solí, pepřem, chilli a citrónovou šťávou.
Zeleninovou směsí naplníme ohnivzdornou mísu. Tuňáka i rajčata rozprostřeme na zeleninu. Vše zalijeme marinádou.
Zapékáme asi 25 minut při střední teplotě. Pak ještě jednou duchutíme a servírujeme.
Fotky receptu Plátek tuňáka na víně a rozmarýnu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!