Použité suroviny receptu Plátky uzeného lososa na zelném salátě:
500 g kysaného zelí
| 1 svazek petrželky
| cibulky
| 100 ml vinného octa
| 100 ml olivového oleje
| 25 g medu
| 1 lžička hořčice
| sůl, pepř
| 200 g uzeného lososa
Postup přípravy receptu Plátky uzeného lososa na zelném salátě:
Zelí necháme okapat, vymačkáme a pomocí vidličky rozprostřeme po dně salátové mísy. Petrželku omyjeme a nasekáme. Cibulky očistíme a nakrájíme na kroužky. Připravíme marinádu z olivového oleje, citrónové šťávy, medu, hořčice, octa, soli a čerstvě mletého pepře. Důkladně vymícháme a promícháme se zelím. Zelný salát upravíme na talíř. Plátky uzeného lososa servírujeme přes salát. Zdobíme cibulovými kroužky a petrželkou.
Fotky receptu Plátky uzeného lososa na zelném salátě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!