Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
![4/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 12 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![4/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![4/10, hlasovalo 12 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Plnění pstruzi s omáčkou:
4 pstruzi
| 100 g másla
| sůl
| 4 lžíce hladké mouky
| 3 cibule
| 250 g hub
| 1 lžička vegety
| špetka drceného pepře
| 100 g zakysané smetany
| 150 g mandlových lupínků
| 2 žloutky
| 3 lžíce strouhanky
| 2 lžíce nasekaných bylinek (tymián, rozmarýn, kudrnka)
| OMÁČKA:
| 2 šalotky
| 250 ml bílého vína
| 250 ml zakysané smetany
| 100 g mandlových lupínků
| 1 lžíce másla
| 1 lžička vegety
Postup přípravy receptu Plnění pstruzi s omáčkou:
Pstruhy pečlivě omyjeme a ostrým nožem z nich vykrájíme filety. Osolíme je a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme trochu másla a ryby zprudka po obou stranách opečeme. Potom je z pánve vyjmeme (nemusí být zcela propečené) a uchováme v teple.
Na zbylém másle orestujeme nasekané houby a nakrájenou cibuli. Přidáme zakysanou smetanu, pepř a mandlové lupínky. Promícháme a krátce prohřejeme. Odstavíme z ohně a vmícháme žloutky, nasekané bylinky, vegetu a pak vše zahustíme strouhankou.
Na dno zapékací mísy rozložíme polovinu filetů, potřeme je připravenou náplní a přiklopíme zbylými filety. Naplněné pstruhy podlijeme vínem a pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 min.
Během této doby připravíme omáčku. Na másle orestujeme nadrobno nasekanou šalotku, přidáme zakysanou smetanu, mandlové lupínky, vegetu a necháme prohřát.
Hotové pstruhy vyndáme ze zapékací misky, výpek promícháme s omáčkou a krátce povaříme. Pstruhy podáváme vždy na zelenině s vařeným bramborem.
Fotky receptu Plnění pstruzi s omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!