Postup přípravy receptu Plněný lilek s krůtím masem:
Omyté lilky podélně rozpůlíme a vnitřky vydlabeme tak, aby nám vznikly mističky s asi 1cm okrajem. Nakrájíme je na kostičky, prosolíme a necháme odležet, ať se trochu "vyšťaví". Mezitím si nahrubo nastrouháme nivu a tvrdý sýr. Na oleji si osmažíme prsíčka nakrájená na kostičky a okořeněná grilovacím kořením, přidáme odleželé kostičky lilku (vodu, která se vyšťavila, slijeme), žampióny, promícháme a společně podusíme asi 3 minutky. Pak vsypeme nastrouhanou nivu, která směs pěkně spojí a dodá jí
grády :o) Hotovou směsí plníme mističky z lilku. Nakonec hojně posypeme nastrouhaným sýrem.
Pekáč naplníme asi 1 cm vody a naskládáme lilky. Pečeme 45 minut na 200°C.