Použité suroviny receptu Polévka prácheňských rybářů:
1500 ml voda
| 300 g hlava kapra
| 100 g vnitřnosti z kapra
| 75 g kořenová zelenina
| 50 g cibule
| 50 g máslo
| 75 g hladká mouka
| sůl
| celý pepř
| muškátový květ
| 10 g sušené houby
| 1 ks žloutek
| 100 g smetana
| polévkové koření
| petrželka
Postup přípravy receptu Polévka prácheňských rybářů:
Rybí hlavy uvaříme s cibulí a celým pepřem. Vnitřnosti uvaříme zvlášť. Vařené hlavy obereme a maso spolu s vnitřnostmi nakrájíme na malé kousky. Vývar zahustíme světlou jíškou a provaříme. Do provařené polévky přidáme na nudličky nakrájenou uvařenou zeleninu, uvařené a posekané sušené houby, nakrájené rybí maso, muškátový květ a sůl. Polévku zjemníme smetanou, do které jsme rozšlehali žloutek. Při podávání polévky prácheňským rybářů posypeme zelenou petrželkou.
Fotky receptu Polévka prácheňských rybářů:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!