Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pražma v křupavém obalu z rajčat a sýra:
2 rajčata
| 1 malá cibule
| 1 lžíce Rajčatový protlak
| 0,5 lžičky kmín - římský - mletý
| 0,5 lžičky koriandr - mletý
| tabasco podle chuti
| sůl. pepř
| 1 lžíce citrónová šťáva
| 20 g másla
| 4 filety pražmy
| 0,75 hrnku čedaru
| 0,5 hrnku strouhanky
Postup přípravy receptu Pražma v křupavém obalu z rajčat a sýra:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech nebo zapékací mísu vytřeme rozehřátým máslem nebo olejem. Do misky dáme nakrájená rajčata, cibuli, rajčatový protlak, kmín, koriandr a tabasco podle chuti. Dobře promícháme a odstavíme. Smícháme sůl, pepř, citrónovou šťávu a máslo. Filety z pražmy dáme na plech nebo do zapékací mísy, potřeme je ochuceným máslem a navršíme na ně rajčatovou směs. Filety posypeme sýrem smíchaným se strouhankou. Pečeme je asi 15 minut, dokud nezměknou tak, že se dají vidličkou odloupnout kousky masa.
Příloha: Pražmu podáváme teplou se salátem a horkými tortillami.
Fotky receptu Pražma v křupavém obalu z rajčat a sýra:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!