Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Pštros s mandlemi, žampiony, bazalkou a smetanou:
500 g pštrosího masa
| 4 lžíce oleje
| 1 str. česneku
| 1 cibule
| 250 g žampiónů čerstvých
| 50 g mandlových lupínků
| 250 ml smetany
| 2 lžíce sherry
| 2 lžíce bazalka čerstvá
| pepř
| kari
| trocha sojové omáčky
| sůl
Postup přípravy receptu Pštros s mandlemi, žampiony, bazalkou a smetanou:
Maso nakrájíme na nudličky, zakápneme sójovou omáčkou, olejem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Na pánvi upražíme nasucho mandlové lupínky. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso, posypeme ho kari kořením a vyjmeme z pánve. Cibule, česnek a žampiony pokrájíme na plátky a krátce na pánvi podusíme ve vlastní šťávě. Zalijeme smetanou a dusíme do mírného zhoustnutí dalších 5 minut. Osolíme, opepříme, přilijeme sherry, přidáme maso a 2/3 mandlí. Před podáváním posypeme zbytkem mandlí a bazalkou. Jako příloha se hodí rýže.
Fotky receptu Pštros s mandlemi, žampiony, bazalkou a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!