Postup přípravy receptu Pstruh pošírovaný s ryzlinkem:
Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě. Petrželku nasekáme. Pstruhy opatrně omyjeme.
Do velkého hrnce vlijeme 600 ml vína, bobkový list, plátky citrónu, pepřová zrníčka, trošku soli a 500 ml vody a přivedeme k varu.
Do vroucí tekutiny dáme ryby a při mírné teplotě 15 minut povaříme.
Žloutky, vejce, hořčici, zbytek vína, cukr a špetku soli vložíme do vhodné nádoby a ve vodní lázni 5 - 6 minut šleháme. Pak nádobu vyjmeme z vodní lázně a ještě 2 - 3 minuty šleháme.
Brambory scedíme a promícháme s petrželkou. Pstruhy vyjmeme z vývaru, osušíme a servírujeme na 4 talíře. Přidáme brambory a přelijeme omáčkou.