Vložil: | saskijka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruh s bylinkami, zeleninou a vínem:
4 cl bílého vína
| 4 str. česneku
| svazek petrřelky
| 1 lžička tymiánu
| 4 pstruhy
| 8 lžic oliv. oleje
| 1 lžička soli
| 1 lžička provensálského koření
| 4 mrkve
Postup přípravy receptu Pstruh s bylinkami, zeleninou a vínem:
Připravíme zeleninu: mrkev a česnek nakrájíme na drobné plátky. Petrželku nasekáme nadrobno. Na jednoho pstruha počítáme jeden stroužek česneku a jednu menší mrkev.
Na pánvi necháme rozpálit asi pět lžic olivového oleje, poté do něj vložíme připravenou zeleninu, přidáme tymián a provensálské koření, případně i sušenou petrželovou nať a necháme orestovat do zlatavě hněda, posléze přidáme i čerstvou petrželku.
Pstruhy osolíme z obou stran i zevnitř a položíme je na pánev na orestovanou zeleninu a necháme několik minut péci z jedné strany. Poté je obrátíme a opět necháme několik minut péci. Nakonec přilijeme do pánve bílé víno a necháme pstruhy ještě asi deset minut dusit na nezakryté pánvi.
Pstruha s bylinkami, zeleninou a vínem podáváme na vyhřátý talíř, přílohou můžou být vařené brambory nebo bílé pečivo.
Fotky receptu Pstruh s bylinkami, zeleninou a vínem:
Fotky vložil: Vlamape,Nandiči