4 kuchyňsky upravení pstruzi (asi 1,5kg)
| 1 svazek petrželky
| 50 g bylinkového másla
| 1-2 stroužky česneku
| 50 g krémového smetanového sýra typu žervé
| 8 tenkých plátků prorostlé slaniny
| mletý černý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Pstruh ve slanině:
Pstruhy omyjeme studenou vodou a důkladně osušíme. Bylinky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. V kastrůlku rozpustíme máslo a přidáme bylinky a oloupaný prolisovaný česnek. K tomu vmícháme sýr nebo čerstvou smetanu. Pstruhy na povrchu i uvnitř osolíme a opepříme. Část bylinkového másla dáme do břicha ryb, povrch potřeme zbylým máslem a obalíme každou rybu dvěma plátky slaniny. Pstruhy upravíme do pekáče, aby byly u sebe střídavě hlava a ocas. Pečeme ve vyhřáté troubě. V polovině pečení ryby obrátíme.
Fotky receptu Pstruh ve slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!