Vložil: | lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Pstruzi s bylinkovými bramborami:
4 chlazení pstruzi
| 1 kg brambor
| 1/2 l mléka
| dle chuti: rozmarýn, tymián, saturejka, bazalka, estragon, sladká paprika, sůl, pepř a citron
| dle potřeby: máslo
Postup přípravy receptu Pstruzi s bylinkovými bramborami:
Pstruhy omyjeme, osušíme a na půl hodiny naložíme do mléka. Poté je vyjmeme, necháme okapat, osolíme, opepříme, zakapeme citronem, dáme do vymaštěného pekáčku a pečeme. Průběžně podléváme vodou a ke konci pečení je potřeme máslem. Brambory očistíme a ve slupce nakrájíme na půlměsíčky. Pečeme je v troubě do měkka. Bylinky používáme čerstvé, pokud nemáme, dáme asi čtvrt lžičky sušeného od každého. Promícháme, přidáme asi dvě lžíce másla a poté smícháme v míse s pečenými bramborami.
Fotky receptu Pstruzi s bylinkovými bramborami:
Fotky vložil: evabel,Nandiči