Korpus:
| 4 vejce
| 13 dkg cukru
| 10 dkg polohrubé mouky
| 1/2 prášku do pečiva
| 100 g cukru
| 1 vanilkový cukr
| 2 lžíce kakaa
| olej a polohrubá mouka na vymazání
| Punč:
| 20 dkg cukru
| 1-1,5 dl vody
| 2 skleničky marmelády dle chuti
| 1 dl rumu
| Poleva:
| 20 dkg cukru
| 1/2 citronu
| trochu horké vody
Postup přípravy receptu Punčový dort:
1. Ušleháme vejce s cukrem, vmícháme mouku s kypřícím práškem. Půlku těsta necháme bílou a druhou obarvíme kakaem. Upečeme každé zvlášť a necháme zchladnout.
2. Vodu s cukrem vaříme, až řetízkuje. Poté vmícháme skleničku marmelády a po zchladnutí rum (nebo použijeme punčovou tresť).
3. Vychladlý korpus rozkrojíme podélně napůl a obě poloviny namažeme marmeládou. Spodní díl vložíme do formy. Piškot nakrájíme na proužky, namáčíme do punče a přikládáme do formy. Střídáme tmavý a světlý piškot. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, přikryjeme alobalem a na 12 -24 hodin zatížíme hrncem s vodou.
4. Poté dort potřeme citronovou polevou, kterou připravíme smícháním moučkového cukru s citronovou šťávou a trochou teplé vody. Po zaschnutí hotový dort dozdobíme čokoládovou polevou.
Já nevím teda. Všechno jsem dělala dle návodu a punčák mám takový příliš vodnatý a měkký. Nemá se ten piškot po namočení ještě vyždímat? Když se dívám na ty punčové v obchodě http://www.cukrarna-hajek-hajkova.cz/vyrobky/dorty/slehackove-dorty/puncovy-dort/ tak mi přijdou sušší.