Použité suroviny receptu Riccotový dezert s rebarborou:
200 g riccoty
| 200 ml mléka
| 100 g cukru
| 2 špalíky rebarbory
| 4 vejce
| 1 lžíce másla
| špetka soli
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1 lžička moučkového cukru
Postup přípravy receptu Riccotový dezert s rebarborou:
V míse ušlehejte mléko s cukrem, špetkou soli a vejci. Přidejte ricottu a lžičku prášku do pečiva, znovu dobře prošlehejte.
Rebarboru omyjte a pokrájejte na dvoucentimetrové špalíky. Špalíky rebarbory přiveďte v menším hrnci se 4 lžícemi vody a lžičkou cukru k varu a povařte asi 5 minut.
Větší zapékací misku nebo čtyři menší misky vymastěte máslem a vlijte do ní vytvořenou směs. Na směs rozhoďte lžící rozvařenou rebarboru. Zapékejte v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 35 minut.
Fotky receptu Riccotový dezert s rebarborou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!